27 mei 2022 

Meer dan een sapkuur: dit is waarom detoxen goed voor je is

Detoxen, ontgiften, je lichaam resetten. Je hoort steeds meer mensen erover en dat is niet voor niks. Vaak wordt er hiermee gedoeld op een sapkuur, die jouw lichaam zou moeten ontdoen van alle belastende stoffen om alles even helemaal te reinigen. Detoxen gaat echter veel verder dan een sapkuur. Duurzaam je lichaam en leven ontgiften kan je veel meer brengen!

Je lichaam kan zo nu en dan een goede mentale en fysieke detox gebruiken. Dit is waarom.

Een stapje extra

Iedere dag krijgen we opnieuw een hoop te verwerken. Externe prikkels, een wirwar aan emoties en er komt van alles op je pad waar je maar mee moet zien te dealen. Dat vraagt veel van je koppie. Veel mensen kennen detoxen als een harde cleanse waarbij je sapje na sapje naar binnen werkt. In werkelijkheid gaat het juist ook om het bewust bezig zijn met je lichaam, om het onderhouden van je mentale, emotionele en fysieke gesteldheid. Door zo nu en dan je lichaam, je brein en ook je omgeving bewust te ontgiften, kan je veel meer op koers brengen en vooral een betere intuïtieve relatie met je lichaam onderhouden.

Mentale detox

Een detox helpt je om weer naar je lichaam te luisteren, om in tune te raken met jezelf. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je mentaal niet zo lekker in je vel zit. Je schiet snel uit je slof, hebt weinig geduld of het voelt alsof alles tegenzit. Misschien staat het huilen je nader dan het lachen, vraag je je steeds vaker af of mensen je wel liefhebben of je zit niet goed in je energie. Dit kunnen allemaal tekenen zijn dat het tijd is voor een mentale detox.

Ga eens na wat er de laatste tijd is voorgevallen en hoe je hiermee bent omgegaan. Heb je de tijd genomen om stil te staan bij wat er is gebeurd? Heb je bepaalde emoties toegelaten en erkend, of heb je ze geparkeerd om later mee te dealen? Misschien heb je iets heftigs voor de kiezen gekregen of zit er diep van binnen veel opgekropte boosheid. Op het moment zelf wil je er wellicht niet mee omgaan en denk je er waarschijnlijk niet over na hoeveel energie het je eigenlijk kost. Al deze (onverwerkte) emoties en gebeurtenissen stapelen op - en dat kan mentaal zwaar gaan wegen.

Gezond blijven gaat verder dan goed voor je lichaam zorgen. Ja, het is belangrijk om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen, genoeg te drinken en regelmatig te bewegen. Echter is het onderhouden van je mentale en emotionele welzijn net zo belangrijk. Dit noemen we holistisch detoxen. Holisme betekent dat alles met elkaar is verbonden en dat zowel alles op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel met elkaar is verbonden.

Wat je denkt heeft effect hoe hoe je voelt en hoe je voelt heeft effect op je gezondheid en de keuzes die je maakt. Gelukkig kun je dit beïnvloeden.

Detoxen op meerdere vlakken

Een succesvolle detox is een all inclusive detox, als je het ons vraagt. Dat hoeft natuurlijk niet allemaal in één keer, maar het is wel goed om te beseffen dat je op meerdere vlakken kunt detoxen. Je kunt beginnen met het regelmatig drinken van bleekselderijsap om je lichaam op natuurlijke wijze te ontgiften. Door je omgeving op te ruimen, ruim je ook je hoofd op. Geef dingen weg die niets bijdragen aan je leven en alleen maar ruimte innemen, zowel fysiek als mentaal.

Het detoxen van je omgeving geldt ook voor de mensen waarmee je omgaat. Dat klinkt misschien hard, maar sommige mensen dragen niets bij aan je leven en kosten daarentegen veel energie. Jouw inner circle is zó belangrijk voor je gemoedstoestand, zelfvertrouwen, energie en de liefde die je ontvangt. Omring jezelf met mensen die je goed laten voelen, waar je op kunt bouwen en die je ondersteunen.

Mentaal detoxen met Detox Your Life

Hoe je daadwerkelijk detoxt, verschilt per persoon. Misschien begin jij met het opschonen van je vriendenlijst, terwijl een ander zich eerst richt op zijn of haar lichaam. Een holistische detox kan in ieder geval geen kwaad, zolang je maar luistert naar je lichaam.

Wil je weten hoe je dat doet?

Dani en Lizzy kunnen je helpen om je lichaam en leven duurzaam te ontgiften. Deze week hebben we ons nieuwste online programma 'Detox Your Life' gelanceerd. Een holistisch 5-stappen detox programma voor je lichaam, mind en omgeving. Je kunt nu gebruikmaken van de eenmalige introductiekorting van meer dan 65%! Dit wil je niet missen!

Reactie plaatsen