27 mei 2022 

Bleekselderijsap drinken: hoe goed is het voor je lichaam?

Iedere ochtend een glas bleekselderijsap naar binnen werken, zou jij het doen? Wij geloven in ieder geval heilig in het groene, vloeibare goedje en dat is met reden. Bleekselderijsap drinken is inmiddels meer dan alleen een hippe trend. Het is namelijk écht heel goed voor je. Wij vertellen je welke gezondheidsvoordelen er aan het drinken van celery juice zitten. Je voelt op de lange termijn ook echt wat het voor je doet. Hoe vaker je het drinkt, hoe beter het smaakt. 

Het drinken van bleekselderijsap is goed voor je gezondheid. Deze voordelen brengt het met zich mee.

Boordevol voordelen

Een groente die je lichaam ontgift, boordevol belangrijke voedingsstoffen zit en je huid een boost geeft. Dat klinkt al goed, toch? Bleekselderij is niet voor niets zo populair, want de groene stengels brengen heel wat voordelen met zich mee. Ze zitten namelijk vol met kalium, magnesium,  potassium, ijzer, calcium en vitamine A, C en K. Voel je je de laatste tijd wat slapjes of heb je het idee dat je iets mist? Dan kan iedere dag glas selderijsap op de lege maag drinken daar goed bij helpen.

Stralender uiterlijk

Wist je dat vitamine A heel belangrijk is voor je uiterlijk? En laat bleekselderij daar nou net vol mee zitten! Het is natuurlijk geen wetenschappelijk ontwikkeld medicijn dat al je problemen oplost, maar het kan wél je lichaam ondersteunen en helpen. Door de vitamine A kan bleekselderij helpen bij bepaalde huidklachten. Rimpels worden een stuk minder zichtbaar, je krijgt een stralender complex en het is supergoed voor je haar. De antioxidanten helpen je lichaam in het ontgiften en dat zul je ook merken in je huid.

Goed voor je lichaam

Op allerlei vlakken zorgt bleekselderij voor een echte boost voor je lichaam. Het verbetert je weerstand en geeft je lichaam een steuntje in de rug, maar dat is niet alles. Het helpt je lijf om te vechten tegen ontstekingen en bacteriën én het werkt ook nog eens bloeddrukverlagend.

Stimuleert je metabolisme

Bleekselderij maakt de vertering van voedsel een heel stuk makkelijker voor je lichaam. Heb je de laatste tijd minder vaak trek en eet je daardoor minder? Bleekselderij kan je eetlust bevorderen.

Detox met bleekselderij

Alle antioxidanten in de groente ondersteunen je lichaam in het afvoeren van allerlei schadelijke toxines. De groente helpt dus een handje in het ontgiften van je lichaam. Een detox kan je lichaam af en toe goed gebruiken, zodat het zich ontdoet van alle toxische stoffen en goed kan functioneren. Daarnaast werkt het ook nog ontstekingsremmend én helpt het om vocht beter af te voeren.

Hoeveel en hoe vaak kun je selderijsap drinken?

Om de gezondheidsvoordelen van bleekselderijsap echt te ervaren, kun je het beste iedere dag een glas sap op een lege maag drinken. Eén hele stronk selderij is goed voor een glas sap. Snijd de stengels los, maak de selderij en bladeren schoon en snijd in stukjes. Je kunt hier het beste een slowjuicer voor gebruiken. Daardoor gaan minder vitamines en mineralen verloren ten opzichte van bijvoorbeeld een sapcentrifuge.

Heb je geen juicer? Dan kun je ook een blender in combinatie met een kaasdoek gebruiken. Doe ongeveer zestig milliliter water erbij en blend tot een glad goedje. Dit giet je langzaam over de kaasdoek. Dit kun je het beste boven een kom doen, zodat je alles goed opvangt.

Detox voor je hoofd en lichaam

Bleekselderij drinken is dus de ultieme natuurlijke detox voor je lichaam, maar wist je dat je ook je hoofd zo nu en dan moet ontgiften? In ons nieuwe programma Detox Your Life geven wij je alle handvatten om een stapje terug te doen en helemaal te resetten. Wij kunnen je helpen om je lichaam en leven duurzaam te ontgiften. Detox Your Life is een holistisch 5-stappen detox programma voor je lichaam, mind en omgeving. Je kunt nu gebruikmaken van de eenmalige introductiekorting van meer dan 65%! Dit wil je niet missen!

Jannie
Door

Jannie

op 08 May 2023

Overgenomen van Anthony Williams zeker?

Reactie plaatsen